Khagendra New Life Home

‘Een thuisbasis met de best mogelijke zorg, binnen de gegeven omstandigheden, voor mensen met een handicap’

Khagendra is een instelling voor mensen van alle leeftijden met een ernstige lichamelijke en/of mentale handicap. Khagendra biedt permanente zorg aan 67 mensen door middel van dagelijkse fysiotherapie, verpleging en verzorging. Op Khagendra voelen veel bewoners zich thuis.

Stichting Creative Nepal draagt bij aan de algemene leefomstandigheden op Khagendra door o.a. te investeren in het verbeteren van de woonvoorzieningen, sanitair, hygiëne en activiteiten. Hierdoor wordt het leven van de bewoners van Khagendra een stuk leuker en gemakkelijker gemaakt.

Khagendra New Life Home is de voortzetting van het Ryder Cheshire huis dat werd opgericht in 1983, met de medewerking van Stichting Ryder Cheshire, Engeland en Nepal Disabled Association. Helaas kon Stichting Ryder Cheshire de financiering sinds 2003 niet volhouden.  Het huis heeft sindsdien geworsteld de steun en zorg te bieden aan haar langdurige bewoners met een handicap, waarbij in sommige gevallen geen thuis of familie kon bijspringen. Deze mensen hebben de hulp het hardst nodig die zonder zorg geen plek zouden hebben om te gaan. Een aantal van onze bewoners komt uit een zeer arme familie en hebben de steun voor de rest van hun leven nodig.
Op dit moment laat het huis nieuwe bewoners toe op eigen financiële basis, wat betekent dat ze zelf of sponsors betalen voor basisvoedsel en accommodatie. Andere kosten worden voldaan door sponsors, fondsenwerving en vrijwilligerswerk.

Mensen komen ook voor zorg wanneer het nodig is, om in de buurt van een geschikte school te zijn of wanneer er van een nabijgelegen ziekenhuis gebruik wordt gemaakt. Sommigen hebben verpleging, behandeling of fysiotherapie nodig om hun kracht en mobiliteit te verbeteren of te handhaven. Er zijn ook bewoners die door de staat worden gesponsord. Een deel van de bewoners wordt gesponsord door de staat, omdat zij geen financiële steun van familie krijgen en anders op straat terecht zouden komen.

Bij Khagendra New Life Home wonen mensen met verschillende aandoeningen. Sommigen hebben geleden onder genetische omstandigheden of problemen gehad tijdens de bevalling, zoals cerebrale hersenverlamming. Anderen zijn slachtoffer geweest van een ongeluk, lijden aan ziekten zoals polio of hebben een blessure opgelopen. In veel gevallen zijn ze niet kundig genoeg behandeld en hebben ze blijvende schade opgelopen voor ze voor rehabilitatie bij Khagendra terecht zijn gekomen.

Gelukkig zijn er ook oud bewoners die na een goede behandeling en de nodige rust, een nieuw bestaan zijn aangegaan. Ze hebben een nieuwe loopbaan of onderneming, nemen deel aan het gezinsleven, en/of genieten van diverse sporten en andere dagelijkse activiteiten.

Nepal Disabled Association

De NDA was de eerste sociale organisatie op vrijwillige basis in Nepal, opgericht in 1969. Haar missie is om mensen met een handicap in Nepal te helpen. De NDA heeft meerdere programma’s, waaronder Khagendra.

My title