Erik Pijs

voorzitter

Sinds 2012 ben ik betrokken bij ontwikkelingsprojecten in Nepal. Een arm land, waar de mensen – net als in Nederland – vooruit willen. ProActief Nepal support alleen projecten waar Nepalezen zélf om vragen en waarvan we de voortgang kunnen controleren. De afgelopen jaren zag ik dat daar goede resultaten mee te boeken zijn. Als ondernemer weet ik dat het – ook hier – om controleerbare resultaten gaat.

 

Rob Boersbroek

penningmeester

In 2017 bezocht ik Nepal met een sponsorreis. Ik was meteen enthousiast over het land en de vriendelijke mensen. Echter, ik zag ook een land dat niet zonder ondersteuning kan van anderen. Als accountant weet ik hoe belangrijk het is dat geld goed besteed wordt en dat verspilling voorkomen wordt. Daarom ben ik penningmeester geworden van ProActief Nepal. Alle inkomsten komen ten goede aan de projecten in Nepal, omdat álle kosten door de bestuursleden gedragen worden.

 

Marijke Beers

secretaris

In 2009 ging mijn dochter naar Nepal voor vrijwilligerswerk en in 2011 heb ik zelf kennisgemaakt met het land. Inmiddels ben ik er zelf al meermalen geweest en zet ik me sinds 2012 in voor projecten in Nepal. Voor Stichting ProActief Nepal vervul ik de functie van secretaris en houd ik me bezig met sponsorreizen naar Nepal en sponsoractiviteiten in Nederland. Wat mij erg aanspreekt in de stichting is dat we bijdragen aan projecten die gericht zijn op het vergroten van de zelfstandigheid van de bevolking.

Margreet Weide

fondsenwerving

Sinds 2013 organiseer ik met mijn man sponsordiners voor Nepal en toen ik in 2015 werd gevraagd om mee te gaan naar Nepal met een sponsorreis, heb ik die kans direct aangegrepen. Ik was erg onder de indruk, van het land, de mensen en van alle projecten die er zijn op het gebied van onderwijs, zorg, wonen en werken; in ons land zo gewoon, in Nepal helaas niet. Voor ProActief Nepal ga ik me bezig houden met fondsenwerving, want al deze projecten moeten gefinancierd (en gecontroleerd) worden.

My title